Monday, September 3, 2012

Reunion-3 Group SMKPM 99

Raya ke-3 baru-baru ini (21 Ogos 2012) telah berlangsung reunion bekas-bekas pelajar  SMK Padang Midin Sessi  95-99 di Batu Buruk Beach Resort,Kuala Terengganu.Program kali ke-3 anjuran bekas-bekas pelajar SMKPM ini telah berjaya menghimpunkan lebih 125 orang bekas  pelajar bersama ahli keluarga masing-masing.Program kali ini merupakan kali pertama diadakan diluar yang mana program sebelum ini telah diadakan di Dewan Sri Budiman SMK Padang Midin.
Pic:FB SMKPM 99

Program ini telah berjaya menyambung kembali hubungan silaturahim yang terputus lebih 10 tahun lalu setelah kebanyakkan bekas pelajar membawa haluan masing-masing setelah tamat tingkat 5 pada tahun 1999.
Pic:FB SMKPM 99
Alhamdulillah,dengan izin Allah aku sendiri berpeluang menghadirkan diri  program reunion kali ni setelah tidak dapat hadir 2 program yang diadakan sebelum ni.Perasaan memang sangat teruja dan gembira sebab dapat berjumpa kawan-kawan lama yang ada diantara mereka aku tidak berjumpa lebih 10 tahun.
Pic:FB SMKPM 99
Perjumpaan ni memang mengembalikan nostalgia zaman persekolahan suatu ketika dulu.Zaman-zaman dimana kami semua masih lagi tidak matang dan nakal.Heheheeh.
Pic:SMKPM 99
Dikesempatan ini juga,aku sempat bertukar-tukar nombor telefon sesama kawan-kawan yang hadir disamping bertanya khabar dan bertukar cerita kisah-kisah zaman sekolah dulu.Gembira bila melihat rakan-rakan yang sama-sama  nakal zaman sekolah dulu sekarang dah mempunyai keluarga dan menjadi ibubapa kepada anak masing-masing.
Pic:FB SMKPM 99
Kadang-kadang bila difikirkan balik rasanya baru jer habis SPM.Hakikatnya dah 10 tahun berlalu.Begitu cepat masa berlalu meninggalkan kita dalam samaada kita sedar atau tidak.
Pic;SMKPM 99
Berdasarkan sambutan yang menggalakkan,pihak penganjur berhasrat untuk mengadakan program reunion seperti ini pada tahun-tahun berikutnya bagi menghimpunkan lebih banyak bekas-bekas pelajar SMKPM 95-99.Insyallah..

Pic:Khairul Anuar
Pic: TRG5353.Photos/2012


Pic:TRG5353.Photos/2012

Pic:TRG5353.Photos/2012

Sekalung penghargaan dan tahniah kepada pihak penganjur dan rakan-rakan kerana diatas kerjasama yang diberikan sehingga berjaya dijalankan program ini.Insyallah,jika diizinkan Allah berjumpa lagi kita di tahun-tahun seterusnya.

2 comments:

  1. Alhamdulilah..Lagi best bila dapat jumpe semua member2.

    ReplyDelete